top of page

NAU SOLAR DELS 24 ANCIANS: LES 44 VIRTUTS

NAU SOLAR DELS 24 ANCIANS- LES 44 VIRTUTS.jpg

Cliqueu per descarregar la imatge DIN A3!

La Nau Solar dels 24 Ancians “Les 44 Virtuts” proposa un treball d'encesa i integració amb 44 Virtuts.

 

L'esquema bàsic és una creu formada per 4 hexàgons, cadascun dels quals representa un dels 4 elements, FOC-AIRE-AIGUA-TERRA. En el centre hi trobem l'ÈTER CRISTAL·LÍ, o 5è element. L'Èter és el resultat de la combinació dels 4 elements. Cada ésser humà està format pels 4 elements i per entrar a la vibració Cristal·lina els 4 han d'estar actius i equilibrats.

 

Els 24 Ancians són els Savis Sublims que dirigeixen l'evolució de la creació. Com ens explica l'Apòstol Sant Joan en la seva visió:

 

“Immediatament, l’Esperit es va apoderar de mi, i vaig veure un tron posat en el cel. Al tron hi seia algú que tenia un esclat semblant al jaspi i la cornalina, i el tron era nimbat per un cercle de llum que brillava com la maragda.

Al seu voltant hi havia vint-i-quatre trons, on seien vint-i-quatre ancians,

que portaven vestits blancs i corones d’or al cap.”

 

Revelació de Sant Joan 4:2-4

 

 

 

A la Nau Solar els Ancians es troben reunits al voltant del Crist- Èter Cristal·lí, que és el punt central i unificador dels 4 Elements. A cada Element corresponen 6 Ancians representats pels cercles i les 6 Virtuts inscrites a l'interior de l'hexàgon.

 

Les Virtuts són les qualitats que enriqueixen l'Ànima i permeten obrir les portes dels mons Sublims.

Cada Virtut està representada per un Àngel. La presència de l'Àngel en el pla invisible activa i fa possible l'atmosfera de vida que fecundarà l'interior de l'home per encendre la flama de la Virtut corresponent.

 

A la Nau Solar hi ha 24 Virtuts representades pels 24 Ancians i 20 Virtuts representades per les flames blaves. Les 44 Virtuts són l'expressió dels Àngels i els Éssers Sublims que aporten la força viva de cadascuna d'elles. Hem de concebre les Virtuts com un ésser viu i intel·ligent, amb el qual podem establir una relació.

 

A través de l'estudi, la meditació i la contemplació de les diferents Virtuts i les relacions que s'hi estableixen, s'obre una finestra per connectar amb la intel·ligència dels mons Lluminosos i rebre inspiracions addicionals i enriquidores.

 

El potencial i la profunditat de la Nau Solar es revelarà segons la fe i l'obertura a la Llum de cadascú, permetent així l'ús més adequat en cada cas.

 

Finalment, la Nau Solar és una expressió del nostre propi microcosmos, on treballant els aspectes dels 4 Elements i les Virtuts adjacents, podrem retrobar el cor i la pau del Crist.

 

 

VIRTUTS DELS 24 ANCIANS: ELS 4 ELEMENTS

 

Cada Element (FOC-AIRE-AIGUA-TERRA), està format per 6 Ancians que corresponen a 6 Virtuts, representats per les esferes situades als vèrtexs de l'hexàgon. Aquestes són les Virtuts inherents a cada Element; la seva naturalesa. A l'interior trobem 3 Virtuts inscrites en un triangle ascendent i 3 Virtuts inscrites en un triangle descendent:

 

- El triangle ascendent indica les 3 Virtuts CEL. Són l'estat ideal de l'Element. Són la seva manifestació pura.

 

- El triangle descendent indica les 3 Virtuts TERRA. Són les Virtuts base que, si les treballem, integrem i apliquem, ens permetran posar els fonaments de l'Element en qüestió per encendre tot el seu potencial. Així activarem l'Element en el seu aspecte ideal i funcionament òptim i es podrà fusionar amb els altres Elements i sublimar-se en l'Èter.

 

FOC – VERMELL:

 

Triangle Cel: SACRIFICI – TRANSCENDÈNCIA – RENAIXEMENT

Triangle Terra: VALOR – SANTEDAT – VICTÒRIA

 

AIGUA – BLAU:

 

Triangle Cel: PURESA – TRANSPARÈNCIA – FLUÏDESA

Triangle Terra: RECONCILIACIÓ – MISERICÒRDIA – ADAPTACIÓ

AIRE – VERD:

 

Triangle Cel: LLIBERTAT – AUDÀCIA – CLAREDAT

Triangle Terra: INSPIRACIÓ – SILENCI – HARMONIA

 

TERRA – GROC:

 

Triangle Cel: ESTABILITAT – FERMESA – INTEGRITAT

Triangle Terra: BONDAT – HUMILITAT – CARÀCTER

 

 

VIRTUTS DES LES FLAMES BLAVES

 

El cercle de flames blaves que uneix i envolta els hexàgons està format per un total de 20 Virtuts. Cada grup entre hexàgons consta de 5 Virtuts que formen un pentagrama. Cada pentagrama té una Virtut Principal indicada per la flama de 3 puntes que es troba al centre, envoltada per dues virtuts a cada costat.

 

La Virtut Principal correspon al CAP.

Les dues Virtuts que es troben al costat mateix de la Principal corresponen a les MANS.

Les dues Virtuts situades als extrems corresponen als PEUS.

 

PENTAGRAMES DE LES VIRTUTS DE LES FLAMES BLAVES:

 

AMOR

DOLÇOR – SERVEI

FORÇA – DESINTERÈS

 

JUSTÍCIA

PERSEVERANÇA – SINCERITAT

COMPRENSIÓ – FIDELITAT

 

SAVIESA

CELSITUD – HEROISME

ABNEGACIÓ – ENTUSIASME

 

VERITAT

PERFECCIÓ – SIMPLICITAT

REIALESA – AMISTAT

 

 

RELACIÓ DIAMETRAL DE LES FLAMES BLAVES:

 

Cada Virtut del cercle de les flames blaves té un vincle amb la que es troba situada a l'altre extrem del diàmetre. Cada parella de Virtuts expressa la causa-efecte que les relaciona o bé el suport mutu que es donen per fer néixer una Virtut Major.

 

 

ENTUSIASME – FORÇA

HEROISME – DOLÇOR

SAVIESA – AMOR

CELSITUD – SERVEI

ABNEGACIÓ – DESINTERÈS

COMPRENSIÓ – AMISTAT

SINCERITAT – SIMPLICITAT

JUSTÍCIA – VERITAT

PERSEVERANÇA – PERFECCIÓ

FIDELITAT – REIALESA

Descarrega del text en format pdf:

bottom of page